Jeugd 2 nog steeds in titelrace Landelijk C

Afgelopen zaterdag werd de belangrijkse wedstrijd tussen ons beloftenteam en de koploper Vriendenschaar 1 afgewerkt. Tot zaterdag stond ons beloftenteam drie punten achter op de koploper. De eerste wedstrijd uit bij Vriendenschaar eindigde in een 5-5 gelijkspel. Dit keer sleepte Hilversum een 6-4 overwinning uit het vuur.

TTV Hilversum 2 – Vriendenschaar 1 6-4
Persoonlijke resultaten: Heleen Hop 1, Patrik Roest 2, Sander van Buul 2, Dubbel 1

Voordat de wedstrijd zaterdag aanving waren twee spelers van ons team reeds in tranen. Na een potje stoeien tussen Sander en Heleen, maakte de eerstegenoemde een flinke smak en laatsgenoemde was daardoor hevig geschrokken en aangedaan. Na een geruststellend woord van coach Arnoud Meijer en de twee bardames van dienst, waarvan één in bezit van de papieren van verpleegkundige, kon er toch om 11 uur aangevangen worden met de wedstrijden.

Heleen startte nog duidelijk aangeslagen tegen de altijd sympathieke Cho Lwin. 0-1 achter was geen goed begin. Patrik trok de stand in een geconcentreerde partij tegen Michael van der Zwan gelijk. Daarna was het de beurt aan Sander. Ondanks een nog opgezwollen elleboog trok hij in een spannende partij tegen Arthur Krijgsman aan het langste eind, ondanks dat Arthur het hoogste percentage speelt in die groep. Patrik en Sander trokken de dubbel redelijk makkelijk naar zich toe. Tussenstand 3-1 voor Hilversum.

Na de pauze ging Patrik goed door en won de partij van Cho. Heleen had een iets mindere fase en verloor van Arthur. Sander won vervolgens weer van Michael. Tussenstand voor de laatste ronde 5-2 voor Hilversum.

Patrik verloor nipt van Arthur en bij Sander was na een enerverende start de pijp leeg. Tussenstand met nog één wedstrijd te spelen 5-4 voor Hilversum. Aan Heleen de moeilijke taak om de belangrijke winst in de strijd voor het kampioenschap binnen te slepen. Die taak vervulde Heleen met verve tegen Michael.

Het is een lange middag geworden. Na totaal 4,5 uur spel prijkte de einduitslag van 6-4 in het voordeel van ons beloftenteam op het scorebord. Heleen pakte het belangrijke laatste punt, waardoor de overwinning veilig werd gesteld. Hilversum staat met nog twee (uit)wedstrijden te gaan nog 1 punt achter op Vriendenschaar. Vriendenschaar heeft echter een iets makkelijker programma. Bij gelijk puntenaantal na twee wedstrijden is Hilversum kampioen op grond van het onderlinge resultaat.

Elk puntje telt dus de komende weken. 24 november aanstaande wordt de competitie vervolgt met de uitwedstrijd bij SVN in Naaldwijk (aanvang 13.30 uur). De bus vertrekt om 11.30 uur naar Naaldwijk. Supporters die mee willen naar Naaldwijk dienen zich zo spoedig mogelijk aan te melden voor de busreis. Zet hem op toppers! Op naar het kampioenschap en naar Landelijk B.

Stand per 11-11-2012:
Vriendenschaar 1 8 – 56