Op welke leeftijd met tafeltennis beginnen?

7 t/m 9 jaar: Dit is de ideale leeftijd om met tafeltennislessen te starten. De kinderen zijn nog volop bezig hun motoriek te ontwikkelen. Tafeltennis kan bijdragen aan verfijning van de motoriek. De kinderen leren spelenderwijs de beginselen van het tafeltennis. Normaal gesproken trainen deze kinderen een half jaar tot een jaar in de E-groep en stromen daarna door naar de D-groep. Deze D-groep traint ook op maandag, van 18.30 uur tot 19.45 uur.

10 t/m 12 jaar: Kinderen op deze leeftijd hebben vaak al enige ervaring met tafeltennis. Thuis, op school of tijdens de vakantie. De kinderen wacht een pittige uitdaging om alle slagen onder de knie te krijgen. Ze ervaren dat tafeltennis als wedstrijdsport heel iets anders is dan een potje op de camping.

De kinderen starten in de E-groep (van 17.00 tot 18.15 uur) en zullen afhankelijk van hun motivatie en vaardigheden tussen een maand en een half jaar doorstromen naar de D-groep.

Meedoen aan de competitie

Wanneer de kinderen de basisvaardigheden onder de knie hebben, kunnen ze ervaring opdoen met wedstrijden. Onze trainers stimuleren de spelers om zich op te geven voor de competitie. De najaarscompetitie is van half september tot begin december. De voorjaarscompetitie start eind januari en duurt tot half april. De wedstrijden zijn op zaterdag (voor meer informatie, neem contact op met onze wedstrijdsecretaris Herna Mol, tel: 035-6284440, e-mail: b.mol@upcmail.nl)

Ook is er gedurende het seizoen op 6 verschillende zondagen toernooien voor spelers die bedoeld zijn om wedstrijdervaring op te doen.

De spelers die meedoen aan de competitie, krijgen de mogelijkheid om 2 keer per week te gaan trainen, waardoor ze sneller vooruit gaan. De tweede training is op vrijdag van 16.15 tot 17.30 uur.

Goed batje

De trainers raden aan, om als je lid wordt van een tafeltennisclub, een goed batje aan te schaffen met stroeve, elastische rubbers. Voor 40 à 45 euro koop je zo’n batje. TTV Hilversum heeft een eigen winkeltje, waar batjes, bathoesjes, kleding en schoenen worden verkocht. Wij raden af om een tafeltennisbatje te kopen in een gewone sportzaak. Deze batjes zijn meestal alleen geschikt voor recreatief gebruik.

Proberen?

Kom eens proefdraaien bij een training. Dan kun je zelf ervaren hoe leuk tafeltennis kan zijn. Vind je na een paar proeflessen het tafeltennissen zo leuk, dan kun je hier lezen hoe je lid kan worden.