Competitie

De tafeltenniscompetitie vindt plaats op zaterdagen. Van half september tot eind november wordt de herfstcompetitie gespeeld. De voorjaarscompetitie start eind januari en duurt tot half april. De thuiswedstrijden van de jeugd in ons mooie en gezellige Tafeltenniscentrum beginnen om 11 uur en duren resp. 12.30 uur (startersklasse) en 14 uur (overige jeugdklassen).

Deelname aan de competitie

Voordat een jeugdlid aan de competitie kan deelnemen, moet hij/zij de basisvaardigheden beheersen. Hoe lang duurt het voordat een jeugdlid competitie kan gaan spelen? Dat hangt af van de leeftijd en de aanleg die iemand heeft. Als algemene richtlijn geldt:

• Jeugd van 7 t/m 9: een jaar tot anderhalf jaar
  • Jeugd van 10 t/m 12: een half jaar tot een jaar
  • Jeugd van 13 jaar en ouder: enkele maanden tot een half jaar

Voorwaarde om aan de competitie te kunnen deelnemen is dat een speler geen andere verplichtingen heeft op zaterdag. Soms is het mogelijk om twee sporten op zaterdag te combineren als de tijden gunstig vallen.

Tijdens competitie wedstrijden dient er in het clubshirt gespeelt te worden. Informatie over de clubkleding.

Competitie-opzet

Beginnende jeugdleden t/m 12 jaar komen uit in de startersklasse. Ze spelen met z’n tweeën of met z’n drieën in een team. Jongens en meisjes spelen door elkaar. De kinderen spelen twee enkels of een enkel en een dubbel. Na 5 partijen is de eindstand bereikt.

In de overige klassen (jeugd t/m 17 jaar) bestaan de jeugdteams uit 3 of 4 spelers. Hier worden in totaal 10 partijen gespeeld en duurt een wedstrijd dus dubbel zo lang.

Vervoer/begeleiding

De ouders zijn samen verantwoordelijk voor het vervoer en de begeleiding van de kinderen bij uitwedstrijden. De ouders maken onderling afspraken over het vervoer. Maar ook tijdens de thuiswedstrijden is er begeleiding gewenst. Onze vereniging speelt in de Afdeling Midden van de NTTB (in een straal van ong. 40 km rond Hilversum). De hoger spelende teams beschikken soms over een clubcoach.