Super Saturday, en feest in vernieuwde Hilversum Home!

Komende zaterdag, 6 oktober, komen alle landelijke teams thuis in actie. Na afloop is er feest in de vernieuwde Hilversum Home.  Je bent van harte welkom om de wedstrijden bij te wonen (aanvangstijd 16 uur) en natuurlijk hopen we je ook op de feestavond (aanvang 21 uur) te ontmoeten.

Na vier speelronden in de landelijke competitie zijn de meeste Hilversum-teams in de winning mood. Heren 1 dendert rechtstreeks af op het kampioenschap in de eerste divisie, terwijl dames 1 volop in de race is voor promotie naar de eerste divisie. Maar ook voor andere landelijke teams  staan er grote belangen op het spel.

Eerste divisie, poule A, 16 uur: Hilversum 1 – Pecos 2

Teamselectie: Martin Khatchanov, Patrick Oeij, Cosmin Stan, Wai-Lung Chung, Jelle Goossens. Coach: Bert Olofsen.

Natuurlijk is Hilversum met op papier een team van eredivisieniveau de gedoodverfde favoriet voor de herfsttitel in de eerste divisie. Na de 8-2 overwinning op Bergeijk lijkt het kampioenschap een kwestie van tijd. Invaller Marcel Hofman wist in deze wedstrijd knap een punt te scoren. De mannen van Bert Olofsen nemen het zaterdag op tegen Pecos 2, dat gedeeld 3e staat. De strijd om plaatsing voor de promotiepoule (nummers 1 t/m 3) is bijzonder spannend. Het puntenverschil tussen de 2e en de 5e plek is slechts 4 punten. Vandaar dat het team uit Oegstgeest met de broers Tony en Maroun Nader en Job van de Wiel er op gebrand is om een goed resultaat te behalen tegen Hilversum.

Tweede divisie, poule A, 16 uur: Hilversum 2 – Smash (M) 1

Teamselectie:  Gamal de Groot, Mick de Vette, Lars de Visser, Elena Timina, Marcel Hofman

Ook hier volop spanning, maar dan om de bovenste plaats. Hilversum 2, met de 15-jarige  talenten Mick de Vette en Lars de Visser, is na 4 wedstrijden nog ongeslagen, maar staat niet aan kop. SVE 1 heeft 23 punten vergaard, Hilversum 2 en Smash Monster 1 volgen op slechts 1 punt achterstand. De mannen uit het Westland komen zaterdag op bezoek en dat zal ongetwijfeld een bloedstollende wedstrijd opleveren. Waarbij onze ‘jonkies’ de taaie en zeer ervaren opponent moet zien te verslaan. Een lastige, maar geen onmogelijke opgave.

Derde divisie, poule H, 16 uur: Hilversum 3 – Twenty-One-Up 1

Teamselectie: Wouter Schoeber, Tali Cohen, Tjarko Bosma, Donald Hessing, Joris Gieskens

Team 2 wil graag terug naar de 2e divisie. Maar leed afgelopen zaterdag een gevoelige 6-4 nederlaag tegen Vriendenschaar 2, een der concurrenten voor promotie. Tali Cohen en Wouter Schoeber pakten beiden twee overwinningen, Joris Gieskens kon geen overwinning in de wacht slepen. Hilversum 3 staat voorlopig 3e.   Maar de kloof van 3 punten met koploper Red Stars 2 kan zaterdag worden gedicht met een ruime overwinning op het matige Twenty-One-Up. Terwijl Vriendenschaar 2 en Red Stars 2 elkaar punten afhandig maken.

Derde divisie, poule F, 16 uur: Hilversum 4 – US 3

Teamselectie: Lars Adema, Yoeke Gunsing, Raymond van Putten, Pieter Salentijn, René van der Velde, Erwin Knecht.

Team 4 is verrassend koploper in poule F van de 3e divisie. Dat is vooral te danken aan een 10-0 overwinning in Enschede op het zwakke Entac 2. Afgelopen zaterdag kwamen Van  Putten en zijn mannen in en tegen Assen weer terug op aarde. Er werd met 7-3 verloren, waardoor de voorsprong op Assen en US slonk tot 4 punten. Zaterdag wacht een interessante strijd tegen het US-trio Gilles van Oorschot, Han Geluk en Robert Huisman. Een mooie gelegenheid om zich te revancheren voor de nederlaag van afgelopen zaterdag.

Dames Tweede divisie, 16 uur: Hilversum 1 – DTV’84 1

Teamselectie: Nanda Bloom , Sanne Briefjes, Neha Gupta, Lisa Mattheij, Chanel Verschoor, Angelique van den Bosch.

Het verhaal is bekend. Hilversum moet in deze poule van 10 teams 2e worden om een promotiewedstrijd te mogen spelen. De meiden van Hilversum hebben de eerste vier wedstrijden allemaal gewonnen, maar dat betekent geenszins dat het doel bereikt is. Er zijn nog heel veel punten nodig en een monsterzege op nummer laatst DTV’84 uit Dalfsen zou goed van pas komen. Hilversum moet het onder andere nog opnemen tegen koploper SVE 1 en nummer 3 Taverzo staat op slechts 2 punten achterstand van het team van coach Bruijn.

Uiteraard is komende zaterdag behalve de bar ook de keuken met maaltijdservice geopend. Naast de populaire Hilversum Schotel kun je nu op Super Saturday ook de ‘onbeschoft lekkere’ Joris Schotel bestellen.

Alle thuiswedstrijden van de landelijke seniorenteams beginnen zaterdag om 16.00 uur.

Reageren niet mogelijk.