Banner-House-of-Nutriton

Roerige eindfase eredivisie

Na het roerige weekend in de eredivisie waar een mager gelijkspel behaald werd tegen Tempo Team, staat het team van ProActief Tafeltennis Hilversum nog steeds tweede in de competitie. De verschillen zijn klein en door de verrassende 5-1 overwinning van Scylla op Benelux group Taverzo, voelen de mannen uit Hilversum de hete adem van de concurrenten in de nek.

Zaterdag reisden de spelers af naar Tempo Team voor de ontmoeting met de Amsterdammers. Het team staat weliswaar laag in de eredivisie, maar is helemaal niet zo slecht als hun plek doet vermoeden.

In de eerste wedstrijd werd het batje van Lauric Jean nog afgekeurd, maar met een willekeurig batje wist hij toch vrij eenvoudig van Elwin Huiden te winnen. Martin Khatchanov zette het scorebord in rap tempo op 0-2 tegen Yana Timina. De sportvrouw in hart en nieren, had geen antwoord op het gevarieerde spel van Martin.

Nolan zat niet lekker in zijn vel en had concentratieproblemen. In zijn wedstrijd tegen Mark Smith liet hij geen moment het spel zien waarmee hij de laatste tijd wist te imponeren. In de derde game leek hij het tij nog even te keren, maar Mark Smith liet het niet zover komen.

Na de pauze had Lauric weinig moeite met Yana Timina. Dit keer werd zijn batje, vreemd genoeg, wel goedgekeurd. Martin speelde in zijn wedstrijd tegen Mark Smith, vooral tegen zichzelf. Zo af en toe heeft hij van die wedstrijden dat zijn geniale oplossingen net mis gaan. Mark Smith putte hoop uit de vele onnodige fouten en had niets te verliezen. In de vijfde game wist hij Martin te verslaan. Nolan had goede kans tegen Elwin Huiden, maar miste net de cruciale punten in een wedstrijd met veel fouten aan beide kanten. Een 9-8 voorsprong in de vijfde game viel toch nog de kant op van Tempo Team.

Concurrent Wijnen/Smash liet met een 6-0 overwinning op Salamanders geen steek vallen. De grote verassing was echter de wedstrijd tussen Taverzo en Scylla. Kopmannen Vostes en Tromer waren er bij Taverzo niet bij, door ziekte en buitenlandse verplichtingen en wat restte was een matig team met Jochem de Hoop, die knap van Kazeem Nasiru won, Gabrielius Camara, die er twee keer kansloos van af ging en invaller Arjan Huiden, die het Kim Vermaas nog enigszins lastig maakte. Scylla doet met een 5-1 overwinning goede zaken, heeft 3 of 4 punten meer dan je normaal gesproken zou verwachten tegen de koploper. Opeens staat Scylla gevaarlijk dichtbij.

Op 7 maart staat de kraker tegen de landskampioen Wijnen/Smash ’70 op het programma. Een wedstrijd waarvan onze oosterburen zouden zeggen dat het een “vorentscheidung” wordt. Het team wat wint heeft een uitstekende uitgangspositie voor de play-off

Reageren niet mogelijk.