Banner-House-of-Nutriton

Clubinfo

Over ttv Hilversum

Tafeltennisvereniging ttv Hilversum telt zo’n kleine 300 leden en behoort daarmee tot de grootste clubs in het land. Bij ttv Hilversum gaan gezelligheid en presteren hand in hand. Een goede sfeer stimuleert de sportieve prestaties. Wie de tafeltennissport een warm hart toedraagt, zal zich snel thuisvoelen bij ttv Hilversum. Fanatiekeling of recreant, jeugdlid of 55+plusser, er is plek voor iedereen. Na afloop van de training of een onderling wedstrijdje is het gezellig toeven aan de bar van de ttv Hilversum-kantine.

Jeugd

De jeugdafdeling beslaat ongeveer eenderde van het totaal aantal leden. Het niveau varieert van beginner tot landelijke kampioensklasse. De jeugd is een belangrijke peiler van de vereniging. Het gros van de jeugdleden krijgt twee keer per week training onder leiding van gediplomeerde trainers. Op woensdagmiddag is zijn speciale trainingen voor beginnende jeugdleden. ttv Hilversum heeft zo’n 12 tot 15 jeugdteams die deelnemen aan de competitie.

Senioren

Niet alleen de jeugd, maar ook de seniorleden (vanaf 18 jaar) kunnen bij ttv Hilversum rekenen op een goede opvang. Behalve om vrij te tafeltennissen bestaat ook de mogelijkheid om training te volgen. Dit geldt zowel voor beginners (recreanten) als voor gevorderde senioren. Recreanten kunnen door middel van training naar competitieniveau doorstromen. ttv Hilversum is met zo’n 30 seniorenteams vertegenwoordigd in de tafeltenniscompetitie van het district Midden-Nederland. Daar doen zo’n 75 verenigingen aan mee.

Ouderen

Behalve een jeugd- en een seniorenafdeling heeft ttv Hilversum ook nog een bloeiende ouderentak. In totaal zijn er, verdeeld over drie dagdelen, zo’n 60 tot 70 ouderen bij onze vereniging actief. Gezelligheid en sportief bezig zijn gaan hier hand in hand. Tafeltennis is bij uitstek een sport die je tot op hoge leeftijd kunt beoefenen. Er zijn zelfs leden die na hun tachtigste nog achter de tafel staan. Een aantrekkelijke manier om door middel van beweging fit en gezond te blijven.

Activiteiten

Naast deelname aan de competitie organiseert ttv Hilversum ook onderlinge toernooien en is er de mogelijkheid om aan externe toernooien mee te doen.
Voor jeugdleden wordt er elk jaar in de zomer een tafeltenniskamp van een week georganiseerd in samenwerking met enkele andere verenigingen.
Befaamd is de Fietspuzzeltocht die elk jaar gehouden wordt en verder komen kaartliefhebbers aan hun trekken tijdens de maandelijkse klaverjasavonden.