Meedoen aan de competitie

Ttv Hilversum doet met zo’n 30 seniorenteams en 10 jeugdteams mee aan de competitie van de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB). De seniorenteams spelen hun thuiswedstrijden op vrijdagavond, de jeugdteams op zaterdag. De hoogste seniorenteams, die in de landelijke competitie uitkomen, spelen eveneens hun thuiswedstrijden op zaterdag.

Spelers die enige wedstrijdervaring hebben opgebouwd, kunnen zich bij de wedstrijdsecretaris opgeven voor deelname aan de competitie.

Normaal gesproken wordt een beginnend competitiespeler ingedeeld in de zesde klasse. Een tafeltennisteam bestaat meestal uit vier of vijf personen. Er is een najaarscompetitie (van september tot begin december) en een voorjaarscompetitie (eind januari tot begin mei).